Väestönsuojan tarkastus sekä tiiveyskoe

Pelastuslain (379/2011) mukaan väestönsuojan varusteet ja laitteet tulee pitää toimintakunnossa sekä huollettava ja tarkastettava asianmukaisesti siten, että väestönsuoja voidaan ottaa käyttöön 72 tunnissa.


Sisäministeriön asetus väestönsuojan teknisistä vaatimuksista ja väestönsuojista ja laitteiden kunnossapidosta (506/2011) mukaan väestönsuojassa tulee vähintään kymmenen vuoden välein suorittaa tiiveyskoe, minkä toteutuksesta tulee laatia pöytäkirja pelastusviranomaista varten.

Suomen Pelastusalan Keskusliiton (SPEK) mukaan väestönsuoja tulisi huoltaa vuosittain, jolloin tarkastetaan laitteiden toimivuus ja kunto, koekäytetään laitteisto, tarkastetaan suojan tiivisteiden kunto sekä suojan varusteiden tarvittavat päivittämiset.


Väestönsuojan tarkastus

Väestönsuojan tarkastus tulee tehdä vuosittain. Suoritamme väestönsuojien tarkastukset, jolloin tarkastamme väestönsuojan kunnon sekä väestönsuojan varusteet.

Väestönsuojan tiiveyskokeen edellytysten tarkastaminen

Koska väestönsuojat hyvin usein ovat esimerkiksi asukkaiden häkkivarastoja tai väestönsuojan ilmanvaihtolaitteiston toimintakunnosta ei ole tarkkaa tietoa, tulee ennen varsinaista tiiveyskoetta suorittaa suojaan tiiveyskokeen edellytysten tarkastaminen. Tämä voidaan toteuttaa samalla kohdekäynnillä Paloturvallisuuskartoituksen tai pelastussuunnitelman kanssa, jolloin kummatkin palvelut saadaan toteutettua kustannustehokkaasti samalla kohdekäynnillä.


Väestönsuojan tiiveyskoe

Kun alustava väestönsuojan tiiveyskokeen edellytysten tarkastaminen on suoritettu, voidaan väestönsuojaan suorittaa lakisääteinen tiiveyskoe. Toteutamme tiiveyskokeet viranomaisvaatimusten mukaisesti ja toimitamme tiiveyskokeesta asiakkaalle pöytäkirjan. Myös suojelumateriaalin inventointi ja puutteiden listaaminen asiakkaalle on osa tiiveyskoetta. Puutelistan perusteella voimme tarjota puuttuvien materiaalien toimittamista vaivattomasti suoraan asiakkaalle.

Väestönsuojan huolto ja tarvikkeet

Suoritamme väestönsuojan huoltotyöt tarvittaessa. Väestönsuojan huoltoon kuuluu muunmuassa:

- iv-laitteiston öljynvaihto

- ylipainemittarin huolto

- padotusventtiilin huolto

- oven tiivisteiden uusiminen

Kauttamme saa myös väestönsuojan tarvikkeet sekä varusteet

Suoritamme väestönsuojan tiiveyskokeen sekä tarkastuksen seuraavilla alueilla:

- Lahti sekä Päijät-Häme

- Helsinki, Espoo, Vantaa sekä Uusimaa

- Kouvola sekä Kymenlaakso

- Jyväskylä sekä Keski-Suomi

- Etelä-Savo

- Kanta-Häme


Tarvittaessa voimme myös suorittaa väestönsuojan palo-osastoinnin korjaustöitä vastaamaan kiinteistön vaatimuksia.


Ota yhteyttä

Pyydä asentajamme tarkastamaan väestönsuojasi turvallisuus tai kysy lisätietoa palveluistamme - Ota yhteyttä!


Yhteystiedot

Yhteydenottolomake